DRUPA sa presúva na rok 2021

DRUPA sa presúva na budúci rok 2021. Veľtrh Drupa naplánovaný na 16. – 26. júna 2020 sa odkladá na 20. – 30. apríla 2021. Messe Düsseldorf sa pritom riadi odporúčaním tímu krízového riadenia nemeckej spolkovej vlády, aby zohľadnil zásady inštitútu Roberta Kocha pri posudzovaní rizika závažných udalostí.

Na základe tohto odporúčania a nedávneho významného nárastu počtu ľudí infikovaných novým vírusom koróny (SARS-CoV-2), a to aj v Európe, Messe Düsseldorf túto situáciu prehodnotil. Mesto Düsseldorf navyše vydalo všeobecné rozhodnutie z 11. marca 2020, v ktorom sú vo všeobecnosti zakázané významné podujatia, na ktorých sa zúčastňuje viac ako 1 000 účastníkov súčasne.

„Toto rozhodnutie bolo prijaté v úzkej spolupráci s našimi poradnými radami a sponzorskými združeniami,“ zdôrazňuje Werner M. Dornscheidt, predseda predstavenstva spoločnosti Messe Düsseldorf GmbH. Odráža tiež želania jednotlivých odvetví: „Ako ich partner v súčasnosti robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme znížili ekonomické straty, ktoré utrpia naši vystavovatelia“.

„Mesto Düsseldorf sa riadi pokynmi vlády. Naším cieľom je spomaliť šírenie vírusu koróny, aby systém zdravotníctva mohol správne fungovať,“ zdôrazňuje Thomas Geisel, primátor hlavného mesta štátu Düsseldorf. a predseda dozornej rady veľtrhu v Düsseldorfe.

Podľa inštitútu Roberta Kocha (RKI) je deklarovaným cieľom aj oneskorenie šírenia vírusu v čo najväčšej miere. Na splnenie zodpovednosti Messe Düsseldorf za prevenciu rizík musela spoločnosť predovšetkým minimalizovať zvýšené riziko infekcie pri významných udalostiach. Prakticky boli prijaté opatrenia na zníženie rizika prenosu pri významných udalostiach, ktoré inštitút Roberta Kocha jasne definoval – ako je vetranie miesta vhodné pre riziko infekcie, vylúčenie osôb z rizikových skupín a komplexná inštalácia vstupného screeningu. nemožné implementovať. Porovnateľné opatrenia boli a sú neprimerané aj vzhľadom na nepredvídateľný rýchly vývoj a veľkosť rôznych podujatí s účasťou až 60 000 účastníkov.

Prezident Drupy Claus Bolza-Schünemann s tým tiež súhlasí: „Odkladu Drupy bolo po najnovšom vývoji nevyhnutné. Rozhodnutie je preto správne a zodpovedné. Mnoho vystavovateľov začína s logistickou prípravou v polovici marca – dnešné oznámenie o odklade umožňuje všetkým, ktorých sa to týka. teraz zareagovať, zmeniť termín a pripraviť sa na termín udalosti v apríli 2021. Nadšenie pre „objatie budúcnosti“ zostáva nezmenené – aj v roku 2021 “.

Vzhľadom na zvýšené riziko, ktoré predstavuje veľtrh s významnou medzinárodnou účasťou, priemyselné združenia tiež vítajú oznámenie: „Drupa je najdôležitejším miestom stretnutia pre medzinárodný polygrafický priemysel,“ hovorí Dr. Markus Heering, generálny riaditeľ pre tlač a Obchodné združenie VDMA v oblasti technológie výroby papiera. „V súlade s mottom„ prijať budúcnosť “sa vyznačuje osobným, medzinárodným kontaktom a živými prezentáciami produktov. Riziko infekcie by bolo v súčasnosti jednoducho príliš vysoké. Preto podporujeme rozhodnutie odložiť udalosť a tešiť sa na dátum budúci rok. “

Hotelový priemysel v Düsseldorfe vysiela prostredníctvom svojej zastrešujúcej organizácie DEHOGA (obchodné združenie pre pohostinstvo) tiež dôležitý signál: „Vyzývame našich členov a celé priemyselné odvetvie, aby boli flexibilní, pokiaľ ide o rebooking vystavovateľov a návštevníkov. Veľtrhy ako Drupa hrajú nesmierne dôležitú úlohu pre mesto, hotelierstvo a pohostinstvo. Bolo by kontraproduktívne nevykazovať dobrú vôľu v tejto situácii, “keďže ako zástupcovia DEHOGA Giuseppe Saitta (predseda Düsseldorf / okresná skupina Rhein- Zdôrazňujú Ris D. Steinert (skupina hotelov a cestovný ruch v Düsseldorfe / Rhein-Kreis Neuss).

Werner M. Dornscheidt je potešený všeobecným konsenzom a povzbudením v tejto osobitnej situácii: „Chceli by sme sa poďakovať všetkým partnerom za vynikajúcu spoluprácu pri prijímaní týchto ťažkých a časovo citlivých rozhodnutí. poskytnúť všetkým, ktorých sa to týka, spoľahlivosť pri plánovaní. “

https://www.drupa.com/